Ecclestone: "Er zijn te veel regels in de F1"

Voorafgaand aan de vergadering van de Strategy Group, die gisteren in Genève plaatsvond sprak Formule 1-baas Bernie Ecclestone klare taal: "Er zijn teveel regels in de Formule 1." Hiermee doelde de Brit onder andere op de extra regel die in het leven is geroepen rond het inhalen nadat Max Verstappen enkele verdedigingsmanoeuvres in de remzone toepaste.

"We moeten de regels eens goed gaan bekijken. Er zijn gewoonweg te veel regels. Je hebt rechters, dokters, God weet niet wie nodig om te weten wat er nog is toegelaten. Ik denk dat de regels vernieuwd moeten worden, omdat het in mijn ogen verboden is om te racen. Alles is toegelaten, zolang je maar niet racet," zo sprak een gedecideerde Ecclestone.

"Het is té onoverzichtelijk voor de fans, maar ook voor de rijders zelf. Ze kunnen niet meer racen, omdat ze zich telkens afvragen of het al dan niet is toegelaten. Het is ronduit belachelijk. Als ik je zou blokkeren, dan zoek je een weg om me voorbij te gaan. Enkel als ik gevaarlijk rijd en een ongeluk kan veroorzaken, zou ik gestraft moeten worden. Zo simpel is het." Aldus de Formule 1-baas die zijn frustratie niet onder stoelen of banken stak.

Mercedes-baas Toto Wolff, die één van de teambazen is die in de Strategy Group zit, sloot zich aan bij Ecclestone: "Hij heeft gelijk en ik denk dat velen onder ons weten dat de regels eenvoudiger gemaakt moeten worden. Veiligheid is het belangrijkste aspect in de sport. Ik denk dat Charlie (Whiting, wedstrijdleider in de F1. red.) de regels daarom zo heeft opgesteld. Zijn rol is namelijk om de veiligheid te bewaken. We moeten bekijken hoe we de F1 aangenamer kunnen maken, zonder de rijders in gevaar te brengen. Een duwtje in de goede richting zou al een hele prestatie zijn."

Ecclestone: "We hebben te veel regels in de F1" (Pro Shots / Action Images)
Ecclestone: "We hebben te veel regels in de F1" (Pro Shots / Action Images)