Japan te sterk voor Van Marwijks Saudi-Arabië in WK kwalificatie

Bert van Marwijk heeft voor het eerst met Saudi-Arabië verloren. In de strijd van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap ging het land onderuit op bezoek bij Japan. In Saitama won de thuisploeg met 2-1.

Vlak voor rust opende Hiroshi Kiyotake de score. De middenvelder van Sevilla deed dat door vanaf de strafschopstip rustig te blijven kalm te blijven en doelman Mohammed Al Owais de verkeerde hoek in te sturen. Tien minuten voor tijd werd het 2-0. Na een al dan niet bewust hakje van Shinji Kagawa kon aanvaller Genki Haraguchi raak schieten. De bezoekers kwamen in de negentigste minuut nog terug in de wedstrijd via Omar Hawsawi.

Ondanks de nederlaag gaat Saudi-Arabië nog wel aan kop in groep B. Australië kreeg de kans om Saudi-Arabië en Japan te passeren, maar de Aussies kwamen op bezoek bij hekkensluiter Thailand niet verder dan 2-2. Saudi-Arabië en Japan hebben nu tien punten na vijf wedstrijden. Australië en de Verenigde Arabische Emiraten volgen op een punt achterstand.

In groep A wist Zuid-Korea met 2-1 te winnen van Uzbekistan. Syrië - Iran en China - Qatar bleven doelpuntloos. Iran is met elf punten koploper. Zuid-Korea heeft tien punten en Uzbekistan negen. Syrië is vierde met vijf punten.

In de Aziatische zone gaan de nummers één en twee van iedere groep sowieso naar het WK. De nummers drie spelen een play-off om te bepalen wie er tegen een land uit Noord en Midden-Amerika mag spelen in een intercontinentale play-off.