Assaidi: "Ik ben voor het geld gegaan"

Oussama Assaidi is transfervrij na zijn vertrek bij Al Ahli, waar hij zijn contract heeft laten ontbinden. Het avontuur in de zandbak liep uit op een teleurstelling. De 28-jarige Marokkaanse aanvaller verruilde in januari 2015 Liverpool voor Al Ahli.

"Ik had zelf ook nooit verwacht dat ik zou kiezen voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten, maar als die aanbieding eenmaal voor je ligt en je kunt een aantal dingen veiligstellen, dan is het verdomd lastig nee te zeggen", vertelde Assaidi tegen Voetbal International.

Sportief viel het avontuur tegen. Zo bleef zijn speeltijd beperkt vanwege een limiet aan buitenlandse spelers en doordat de club constant investeert in nieuwe spelers. Toch heeft hij geen spijt. "Die aanbieding van toen krijg ik misschien maar één keer in mijn leven. Ik ben voor het geld gegaan. Dat ga ik niet ontkennen. Ik hoor anderen zeggen dat ze naar het Midden-Oosten gaan voor het sportieve, maar wie gelooft dat?"

De oud-speler van sc Heerenveen is nu op zoek naar een nieuwe club. "Ik ben 28 jaar en kan in het slechtste geval nog vijf jaar op een hoog niveau voetballen. Motivatie is nooit een probleem geweest. In Dubai heb ik ook altijd voor mezelf getraind, vaak twee keer per dag. Ik zat iedere dag in het krachthonk. Nu train ik met een personal coach. In mijn hoofd ben ik bezig gebleven met een terugkeer in de top. Ik heb een stapje teruggedaan om er weer twee vooruit te kunnen zetten. Dat kan ideaal in een vertrouwde omgeving. De sportieve ambitie is altijd gebleven. Geld is nu niet het belangrijkste."