Tweede zege Van Gerwen, Van Barneveld, Van de Pas op GSoD

De Nederlandse darters Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Benito van de Pas hebben tijdens de tweede dag van de Grand Slam of Darts ook hun tweede wedstrijd gewonnen. Het drietal gaat in hun poule met vier punten aan de leiding. Bij dit toernooi spelen darters van de PDC en de BDO tegen elkaar.

Raymond van Barneveld 5-2 Danny Noppert (F)
In de middagsessie was voor de Nederlandse dartfans de clash tussen Raymond van Barneveld (PDC) en Danny Noppert (BDO) er eentje om naar uit te kijken. Beiden hadden hun eerste duel gewonnen, waarbij Noppert gisteren tegen Mensur Suljevic (PDC) een enorme stunt uithaalde. De Nederlanders deden met gemiddeldes van 104 punten per drie pijlen niet veel voor elkaar onder, maar het was Van Barneveld die in bijna alle legs als eerste op een finish stond en zo de wedstrijd naar zich toe kon trekken.

Michael van Gerwen 5-1 Brendan Dolan (A)
Van Gerwen had geen enkele moeite om over Dolan heen te walsen. De nummer een van de wereld bij de PDC was scorend bijna tien punten per drie pijlen beter dan zijn tegenstander en stond binnen een mum van tijd met 4-0 voor. Bij die stand haperde de motor van de Nederlander even en mocht Dolan een leg pakken. Daarna was hij weer bij de les en maakte hij de partij met een 126-finish uit.

Benito van de Pas 5-1 Scott Mitchell (H)
Van de Pas hoefde tegen Mitchell niet tot het uiterste te gaan. De Nederlander pakte meteen een break voorsprong, maar verzuimde om op de stand van 2-0 een tweede break te maken. Bij de stand van 4-1 kreeg Mitchell de kans om terug te komen in de wedstrijd, maar miste op de dubbel, waarna enkele beurten later Van de Pas de partij alsnog uit maakte.

Peter Wright 5-0 Simon Whitlock (C)
Een topper op papier in de GSoD was de poulewedstrijd tussen Peter Wright en Simon Whitlock. Wright verkeert momenteel in blakende vorm, terwijl ook Whitlock in de afgelopen weken mooie partijen afgeleverd heeft. Snakebite noteerde een gemiddelde van maar liefst 107,36 per drie pijlen, terwijl zijn Australische tegenstander met nog geen 88 punten er drie pijlen niet thuis gaf.

Adrian Lewis 3-5 Chris Dobey (H)
De grootste verrassing van het toernooi is dat Adrian Lewis na de poulewedstrijden weer huiswaarts kan keren. De nummer drie van de PDC verloor tegen Chris Dobey al zijn tweede wedstrijd en kan hierdoor niet meer doordringen tot de volgende ronde.

Uitslagen middagsessie Groepen B, C, F en G
Ted Evetts 4-5 Jeff Smith (C)
Mensur Suljovic 5-3 Nathan Aspinall (F)
Gerwyn Price 5-2 Scott Waites (B)
Dave Chisnall 1-5 Jamie Hughes (G)
Robert Thornton 5-4 Dimitri Van den Bergh (B)
James Wade 5-3 James Wilson (G)
Raymond van Barneveld 5-2 Danny Noppert (F)
Peter Wright 5-0 Simon Whitlock (C)

Uitslagen avondsessie Groepen A, D, E en H
Darren Webster 4-5 Daryl Fitton (D)
Adrian Lewis 3-5 Chris Dobey (H)
Alan Norris 1-5 Glen Durrant (E)
Max Hopp 5-3 Martin Adams (A)
Phil Taylor 5-1 Ian White (D)
Gary Anderson 5-0 Nathan Derry (E)
Michael van Gerwen 5-1 Brendan Dolan (A)
Benito van de Pas 5-1 Scott Mitchell (H)

Programma 15 november
Gary Anderson v Alan Norris (E)
Nathan Derry v Glen Durrant (E)
Chris Dobey v Scott Mitchell (H)
Adrian Lewis v Benito van de Pas (H)
Brendan Dolan v Martin Adams (A)
Michael van Gerwen v Max Hopp (A)
Phil Taylor v Darren Webster (D)
Ian White v Daryl Fitton (D)