Zarco wint enerverende slotrace Moto2

Na Brad Binder in de Moto3 heeft ook in de Moto2 de wereldkampioen de laatste race van het seizoen gewonnen. Johann Zarco was tijdens de Grand Prix van Valencia de sterkste in een vooral in race die vooral in het begin zeer de moeite van het kijken waard was.

Zarco pakte vanaf poleposition de leiding, waarbij hij Franco Morbidelli, Thomas Lüthi en Alex Rins achter zich aan kreeg. Die drie konden allemaal nog aanspraak maken op de tweede plek in het WK, achter kampioen Zarco, en dat was te merken. De eerste ronden bestonden uit een ongelooflijk gevecht tussen de vier, die bijna bocht na bocht van positie wisselden. 

Na een aantal ronden met hevige gevechten moesten Lüthi en Rins wat lossen, maar Morbidelli gaf geen seconde op. Met Zarco wisselde hij meerdere keren per ronde van positie, wat Lüthi vervolgens weer de kans gaf om dichterbij te komen. Halverwege de race kalmeerden de kemphanen vooraan een beetje, wat het voor Rins moeilijker maakte om bij de top-3 te blijven. 

Zeven ronden voor het einde leek het erop dat het klaar was met de gevechten om de zege. Zarco schroefde het tempo op en nam afstand van Morbidelli, van wie de banden steeds minder grip leverden. Dat kostte hem meer dan alleen een kans op de zege, want in de slotronde ging Lüthi na een zeer fel gevecht voorbij Morbidelli, die achter Zarco en de Zwitser wel de derde plek op het podium pakte. Sam Lowes zorgde nog voor een knappe prestatie door in de slotronde het gat naar Rins te dichten en de vierde plek af te pakken van de Spanjaard.