Van Gerwen verslaat 'Wolfie', Mitchell verrast Lewis op Grand Slam

Michael van Gerwen is de Grand Slam of Darts begonnen met een zege op Martin Adams. De Engelsman, herstellende van prostaatkanker, stond de hele wedstrijd lachend op het podium, maar kon het Van Gerwen niet moeilijk genoeg maken. In hun eerste wedstrijd sinds de finale van de Winmau World Masters van 2006 zegevierde de Nederlander met 5-2.

Scott Mitchell liet volgens velen de beste wedstrijd van de avond zien. De Lakeside-kampioen van 2015 stond tegenover oud-wereldkampioen Adrian Lewis en speelde fantastisch. Een gemiddelde van meer dan 107 punten, zijn hoogste gemiddelde op tv ooit, leverde Mitchell een overtuigende 5-1 zege op. PDC-wereldkampioen Gary Anderson rekende eerder op de avond in mooie clash tussen de twee dartsbonden af met Glen Durrant. De nummer één van de BDO maakte het Anderson in een hoogstand duel erg moeilijk, maar de Schot zegevierde met 5-4.

Phil Taylor had in zijn openingswedstrijd geen kind aan Darryl Fitton, die zo'n twintig punten minder gooide per beurt en met het nodige geluk nog een leg wist te winnen: 5-1. Benito van de Pas had het maximale aantal legs nodig om Chris Dobey van zich af te schudden (5-4), terwijl Ian White met 5-3 won van Darren Webster. Nathan Derry versloeg Alan Norris na een spannend duel met 5-4, nadat Brendan Dolan de avond had geopend met een 5-4 zege op de jonge Duitser Max Hopp.