Maassluis maakt zich op voor rellen intocht Sinterklaas

Het ziet eruit als een risicowedstrijd bij het voetbal, maar het blijkt een kinderfeestje waar volwassenen met elkaar in de clinch wensen te gaan. Maassluis is in afwachting van de intocht van Sinterklaas en in het centrum geldt een noodverordening, met alle daarbij behorende veiligheidsmaatregelen.

Honderden politiemensen in uniform en in burger, tientallen ME-busjes, een politiehelikopter en nog eens honderden vrijwilligers trachten de aankomst van de Sint en zijn Pieten in goede banen te leiden en de dreiging van hersenloze, relschoppende kutburgers in te perken. Op het NS-station werden de treinreizigers al in de gaten gehouden en een enkeling gecontroleerd en ondervraagd. Er worden naar schatting 25.000 bezoekers verwacht.

In de gemeente is een noodverordening van kracht wegens aangekondigde protesten en dreigend geweld. Maassluis is aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De politie kan - als dat nodig is - bezoekers preventief fouilleren en sneller oppakken en afvoeren als dit nodig is om de vele aanwezige jonge kinderen te beschermen.

De haven en de kades langs de binnenhaven en de Stadhuiskade zijn evenals de kades in het centrum met hekken afgesloten. De Sint komt wordt rond het middaguur met zijn stoomboot verwacht in de Zuid-Hollandse plaats.

Maassluis in afwachting van Sint
Sinterklaas anno 2016 (Foto: ANP)