Vettel sprak twist met Verstappen uit

Formule 1-coureurs Sebastian Vettel en Max Verstappen kunnen weer door een deur. Twee weken geleden in de Grand Prix van Mexico schold Vettel de Nederlander over de boordradio nog uit, waarna Verstappen antwoordde dat Vettel naar school moest gaan om manieren te leren. Na een telefoontje is de kou uit de lucht.

In de aanloop naar de race in Brazilië belde Vettel Verstappen op om de situatie uit te praten, zo liet hij weten. "We hebben elkaar na afloop gesproken. Het is duidelijk dat er in een situatie zoals deze altijd twee kanten van het verhaal zijn, maar we hebben alles achter ons gelaten zonder enige frictie. Ik heb verder ook geen problemen met hem."

In Mexico werd de controverse veroorzaakt doordat Verstappen in de eerste bocht rechtdoor ging en hierbij zijn plaats voor de deur van Vettel behield. De Nederlander kreeg hiervoor straf. Ook een race eerder in Japan lag hij onder vuur omdat hij middels een beweging dichtbij de remzone ervoor zorgde dat Lewis Hamilton de Red Bull-coureur niet meer kon passeren. Deze rijstijl wordt door velen bejubeld, maar er is ook van vele kanten kritiek. Vettel: "We moeten niet vergeten dat hij fantastisch presteert, gezien zijn leeftijd. Dus het is normaal dat hij nog veel moet leren, over wat het racen precies inhoudt."