Marchionne wil geen extra geld in Ferrari F1 steken

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene kan niet langer onbeperkt geld steken in zijn Formule 1-team. Ferrari-baas Sergio Marchionne staat niet langer klaar om alle checks te tekenen om de uitgaven van de renstal uit Maranello te betalen. Het team moet volgens hem creatiever worden binnen het beschikbare budget.

Na de goede resultaten van 2015 had Ferrari de hoop om voor dit jaar het gat met Mercedes te dichten, maar de Italianen zijn in plaats daarvan teruggevallen in de pikorde achter Red Bull Racing. Er werd volop geïnvesteerd in het team uit Maranello dat waarschijnlijk het hoogste budget in de Formule 1 heeft, maar zonder succes. Daarom draait Marchionne de geldkraan wat dicht.

Marchionne: "Ik zal je eerlijk vertellen dat ik al het geld dat ik in het ding wilde stoppen erin gestopt heb. Zo hebben we dat in het verleden ook gedaan, maar ik denk dat het beter kan. Het kwam voornamelijk hoe het team georganiseerd was. Dat is nu veranderd en als er in maart 2017 geracet zal worden zal het resultaat van deze acties zichtbaar gaan worden."

De baas van Ferrari gaat dan ook pas op de plaats maken met het uitspreken van verwachtingen voor 2017, omdat het dit jaar niet uitpakte zoals gehoopt. Daarom is ingegrepen om de Italianen zo goed mogelijk aan de start te laten verschijnen in Melbourne waar vanwege het veranderde reglement volledig nieuwe auto's zullen verschijnen. Pas daar zal de nieuwe pikorde duidelijk worden.