Brenet: "Ik had moeten scoren"

Joshua Brenet had zijn debuut in het Nederlands elftal kunnen bekronen met een doelpunt. De verdediger liet dat na en houdt er een teleurgesteld gevoel aan over.

Door een gele kaart voor Davy Klaassen kwam Brenet in de tweede helft binnen de lijnen tegen België. De PSV'er werd eerder deze week voor het eerst opgeroepen voor de selectie van Oranje.

"Het was een avond om nooit meer te vergeten", zegt Brenet tegen FOX Sports . "Als je tegen zo'n land als België speelt, is het prachtig. Jammer genoeg ging-ie er niet in. Ik had wel moeten scoren. Voor mijzelf, maar voor het team zou het ook belangrijk zijn. Als je die goal had gemaakt, sta je 2-0 en was de wedstrijd klaar geweest."

De jongeling is tevreden over zijn eerste speelminuten bij Oranje. "Ik heb het naar mijn eigen gevoel wel redelijk ingevuld. Je hebt altijd wel in je achterhoofd dat dit ooit kan gebeuren. Ik had er het volle vertrouwen in. Al zou het nu of over een jaar zou gebeuren."

Er speelde dat Brenet mogelijk voor Curaçao zou kiezen. "Je roots is natuurlijk waar je vader en moeder vandaan komen. Ik heb Curaçao diep in mijn hart. Maar ik heb altijd gezegd dat ik voor Oranje zou gaan. Was dat zicht helemaal weg, dan was het misschien nog mogelijk dat ik voor Curaçao zou gaan spelen."