Ubisoft praat met Netflix over serie

Ubisoft is (naast een film, projecten over The Division, een 6-delig tafelservies en een bouquetroman) aan het onderhandelen met Netflix over een serie. 

Ubisoft is aan het onderhandelen over een serie met Netflix, dit om de overname door Vivendi (bekend als grootste aandeelhouder van Activision-Blizzard) te verhinderen/verijdelen. Vivendi is al enige tijd bezig met het opkopen van aandelen in de Frans/Canadese spellenboer. Nu is Netflix waarschijnlijk alleen bedoeld als publicatie-platform, Ubi heeft al haar eigen studio: 'Ubisoft Motion Pictures', die op dit moment bezig is met de aanstaande Assassin's Creed-film. Waar Vivendi heeft laten weten geen vijandige overname te willen doen heeft het bedrijf alsnog veel aandelen in handen (20%). Daarbij hebben ze Guillemot's 'mobile-gaming' studio Gameloft al wel vijandig weten over te nemen, dit ondanks felle weerstand van Guillemot die tevergeefs naar de rechter stapte.

Ubisoft heeft trouwens eerder een (interactieve) serie uitgebracht: Rabbids Invasion, over de Raving Rabbids uit Rayman.