Van Gerwen foutloos langs Whitlock, Taylor overklast Van de Pas

Michael van Gerwen staat in de halve finales van de World Series of Darts Finals. De Brabander gooide op briljante wijze Simon Whitlock naar huis. De Australiër wist geen leg te pakken, het werd 10-0. 

Van Gerwen was scorend steeds de betere, waardoor Whitlock geen een poging kreeg om een leg uit te kunnen gooien. Van Gerwen noteerde uiteindelijk bijna 110 gemiddeld. Whitlock kwam niet verder dan 93. 

Van Gerwen treft in de halve finale Dave Chisnall, die met 10-6 van Adrian Lewis won. Chisnall stond eerst nog wel 3-6 achter, maar wist vervolgens zeven legs op rij te winnen. 

Later vanmddag zijn er nog twee kwartfinales. Benito van de Pas speelt tegen Phil Taylor en Joe Cullen zal aantreden tegen Peter Wright. 

Update 16.15 uur

Voor Benito van de Pas zit het toernooi erop. In de kwartfinales van de WSoD Finals verloor hij met 10-3 van Phil Taylor. The Power kwam op 3-0 mede met een 88 en 106-finish voordat Big Ben een leg kon pakken. De achterstand werd vervolgens alleen maar groter. Met een 64-finish trok Taylor de partij over de streep.