Van Gerwen en Van de Pas naar kwartfinales World Series of Darts Finals

Benito van de Pas en Michael van Gerwen staan in de kwartfinales van de World Series of Darts Finals. Raymond van Barneveld haalde de volgende ronde niet. Hij verloor van Simon Whitlock. 

Van Gerwen kwam tegen Gerwyn Price met 3-0 voor, maar zag Price terugkomen tot 3-2. Na de pauze vertoonde de tweede helft van het duel hetzelfde spelbeeld. Van Gerwen liep uit naar 5-2 en leek simpel te gaan winnen, maar liet Pryce terugkomen tot 5-5. De beslissende leg ging uiteindelijk eenvoudig naar Van Gerwen. 

Van de Pas won na twee keer op achterstand hebben gestaan alsnog van James Wade. Big Ben won met 6-5. Wade kwam zowel met 3-1 als met 5-3 voor, maar Van de Pas gaf zich niet gewonnen. De Tilburger won de laatste drie legs op rij en stelde zo uiteindelijk toch nog een plaats in de kwartfinale veilig.

Van Barneveld redde het niet tegen Whitlock. De Australiër won met 6-2. Phil Taylor heeft revanche genomen tegen Mensur Suljovic. Vorige week op het EK won Suljovic met flinke cijfers van The Power, maar nu in Glasgow was het andersom. The Power won met 6-3.

De World Series of Darts Finals gaan zondagmiddag verder met de kwartfinales. Van Gerwen zal aantreden tegen Simon Whitlock en Van de Pas mag het opnemen tegen Taylor. 

Uitslagen tweede ronde World Series of Darts Finals

Adrian Lewis 6-3 Cristo Reyes
James Wade 5-6 Benito van de Pas
Dave Chisnall 6-4 Kim Huybrechts
Raymond van Barneveld 2-6 Simon Whitlock
Phil Taylor 6-3 Mensur Suljovic
Gary Anderson 5-6 Joe Cullen
Michael van Gerwen 6-5 Gerwyn Price
Peter Wright 6-3 Daryl Gurney

Kwartfinales
Adrian Lewis v Dave Chisnall
Michael van Gerwen v Simon Whitlock
Benito van de Pas v Phil Taylor
Joe Cullen v Peter Wright