Bosz zet ook Gudelj uit selectie Ajax

In navolging van Anwar El Ghazi is ook Nemanja Gudelj uit de selectie van Ajax gezet. De Amsterdamse club liet zaterdagmiddag op de clubwebsite weten dat de middenvelder het niet langer kan opbrengen om in het uitduel met zijn oude club AZ op de bank plaats te nemen.

Gudelj is inmiddels tot nader order uit de selectie gezet. Gudelj liet zaterdag in een gesprek met Bosz weten het niet langer op te kunnen brengen om op de reserve bank te zitten. De technische staf besloot daarop Gudelj terug te zetten naar het tweede team. Zaterdag trainde de Serviër al apart.

"Wij worden genoodzaakt deze maatregel te nemen", aldus directeur spelersbeleid Marc Overmars op de website van Ajax. "Ik heb inmiddels ook met Nemanja gesproken. Wij vinden deze mentaliteit niet passen bij een topsporter. Hij vertrekt maandag naar de nationale ploeg en zodra hij terugkomt zullen we met hem om de tafel gaan om te bepalen hoe we dit gaan oplossen."

Het is de tweede speler in korte tijd die uit de hoofdmacht van Ajax is gezet. Vanwege een aanvaring met trainer Peter Bosz kreeg El Ghazi dat hij zich een maand mag melden bij Jong Ajax. 

In tegenstelling tot El Ghazi en Gudelj keert Nick Viergever wel terug in de selectie van Ajax. Hij moest afgelopen donderdag het Europa League-duel met Celta de Vigo (3-2 winst), laten schieten in verband met spierklachten. Hij is nu weer fit verklaard. 

Nemanja Gudelj hier tegen Panathinaikos. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
Nemanja Gudelj hier tegen Panathinaikos. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)