Van de Pas naar tweede ronde World Series of Darts Finals

Benito van de Pas heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de World Series of Darts Finals. Hij won met 6-3 van Michael Smith. Jelle Klaasen haalde de volgende ronde niet. Hij verloor met 5-6 van Kim Huybrechts. 

Van de Pas kwam 4-0 voor, maar zag Smith nog wel een break goed maken. Met een 68-finish werd het 6-3. In de tweede ronde vanavond treft hij James Wade, die al zeker was van de volgende ronde. 

Klaasen begon sterk, maar liet zijn kans op de break liggen. Met een 80-finish kwam Klaasen op 5-4. Huybrechts hield echter zijn eigen leg en beukte er in de elfde leg scores van 140 en 180 uit. Na negen pijlen stond de Belg op 90 en gooide het uit voor de zege. Huybrechts staat vanavond in de tweede ronde tegenover Dave Chisnall. 

De World Series of Darts Finals het een finaletoernooi van de World Series of Darts, een reeks darttoernooien vanuit vooral Azië en Australië. De beste acht darters van deze World Series hadden vrije toegang tot de tweede ronde. Naast Van de Pas staan ook Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen in de tweede ronde. Van Barneveld zal aantreden tegen Simon Whitlock en Van Gerwen zal het opnemen tegen Gerwyn Price. 

Uitslagen eerste ronde World Series of Darts Finals

Max Hopp 6-5 Cristo Reyes
Benito van de Pas 6-3 Michael Smith
Jelle Klaasen 5-6 Kim Huybrechts
Brendan Dolan 5-6 Simon Whitlock
Mensur Suljovic 6-0 Robert Thornton
Joe Murnan 5-6 Joe Cullen
Gerwyn Price 6-3 Steve Beaton
Daryl Gurney v Josh Payne