Aubameyang helpt Dortmund langs Hamburger SV

Pierre-Emerick Aubameyang heeft zaterdag passend geantwoord nadat afgelopen week buiten de selectie werd gelaten. De aanvaller van Borussia Dortmund scoorde vier keer op bezoek Hamburger SV. Het werd 2-5.

Thomas Tuchel was niet te spreken over het gedrag van Aubameyang en liet hem buiten de wedstrijdselectie voor het duel met Sporting CP. Tegen HSV keerde de aanvaller terug in de selectie en mocht hij direct weer in de basis starten.

Aubameyang had slechts vier minuten nodig om met een passend antwoord te komen. De Gabonees kon gemakkelijk de 0-1 op het scorebord schieten, nadat doelman René Adler een schot van Emre Mor niet goed wist weg te werken.

Hiermee kwam Dortmund goed uit de startblokken en leek het voor HSV al snel een vervelende middag te worden. Zeker toen Aubameyang twintig minuten later opnieuw het net wist te vinden. Na een grote verdedigende fout van Douglas Santos, kon Aubameyang voor leeg doel afronden.

Hattrick compleet

Nog binnen het eerste half uur wist de doelpuntenmaker zijn hattrick compleet te maken. Aubameyang kreeg de ruimte van de verdedigers van HSV en rondde rustig af. Hierdoor was de wedstrijd na één helft al gespeeld en gingen beide ploegen met een 0-3 stand de rust in.

Na de rust bleek al snel dat Aubameyang het niet van plan was om het rustiger aan te gaan doen. In de 48ste minuut kon hij opnieuw profiteren van slecht verdedigend werk van HSV, waarna hij de bal hard in de hoek schoot.

De thuisploeg wist via Nicolai Müller nog iets terug te doen. Op aangeven van Gian-Luca Waldschmidt gaf de middenvelder het thuispubliek reden tot juichen. Maar echt spannend werd het niet meer. Ousmane Dembélé scoorde voor Dortmund het vijfde doelpunt voor de ploeg van Tuchel.

Tien minuten voor tijd moet Dortmund echter zijn tweede doelpunt incasseren. Opnieuw was het Müller die het net wist te vinden. De Duitser bepaalde de eindstand op 2-5.