Andy Murray zonder te spelen nieuwe nummer één van de wereld

De Britse tennisser Andy Murray is de nieuwe nummer één van de wereld in het mannentennis. Murray moest in de halve finales van het ATP-toernooi in Parijs winnen van Milos Raonic om Novak Djokovic van de troon te stoten, maar de Brit is zelfs niet in actie moeten komen. Raonic trok zich geblesseerd terug voor het duel.

Djokovic ging sinds juli 2014 onafgebroken aan kop op de wereldranglijst. Hij was eerder tussen juli 2011 en juli 2012 en tussen november 2012 en oktober 2013 al de beste van de wereld. Omdat Djokovic vrijdag in de Franse hoofdstad in de kwartfinale verloor van Marin Cilic, was een finaleplaats voor Murray al voldoende om de koppositie over te nemen. De finale is door een walk-over gehaald. Murray kent tot dusver een prachtig jaar. De 29-jarige tennisser was de beste op Wimbledon, werd in Rio voor de tweede keer olympisch kampioen en boekte nog vijf andere toernooizeges.

In de finale van het Masterstoernooi in Parijs neemt Murray het zondag op tegen John Isner. De Amerikaan rekende zaterdag in de halve finales af met Cilic: 6-4 en 6-3.

Andy Murray de nieuwe nummer één van de wereld. (PRO SHOTS/Action Images)
Andy Murray de nieuwe nummer één van de wereld. (PRO SHOTS/Action Images)