ChristenUnie start fonds voor tienermoeders

De ChristenUnie begint vandaag met het inzamelen van geld voor het nieuw opgerichte fonds voor de ondersteuning van tienermoeders. De partij doet dat samen met de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK).

Jonge onbedoeld zwangere vrouwen krijgen vaak te maken met financiële problemen. Door deze vrouwen financieel te ondersteunen en praktische hulp te bieden kan voorkomen worden dat ze in de knel komen. Maar dat is uiteraard niet het enige doel: zowel de VBOK als de ChristenUnie zijn tegenstander van abortus, en willen er met dit fonds voor zorgen dat meer jonge vrouwen hun zwangerschap uitdragen, in plaats van wegens slechte financiële vooruitzichten kiezen voor het afbreken van de zwangerschap.

Voorzitter van de VBOK zegt daarover: "In de praktijk zien we dat jonge moeders graag hun zwangerschap willen uitdragen en voor hun kindje willen zorgen, maar tegen hun financiële grenzen aanlopen. Het komt voor dat ze na opvang toch met hun kindje op straat belanden. De wachttijd om hun financiën via de gemeente op orde te krijgen, is te lang. Ondanks alle goede voorzieningen vallen zij in al hun kwetsbaarheid tussen wal en schip. Hen willen we samen met hun kindjes de helpende hand bieden".

Bijdragen aan het fonds kan via www.tienermoederfonds.nl.