Guidetti: "Ik bracht Ajax altijd al in de problemen"

John Guidetti snapt wel dat de Ajax-supporters hem, zacht uitgedrukt, niet bejubelden donderdagavond. "Als ik tegen ze speelde, bracht ik ze in de problemen."

Guidetti werd door het Ajax-publiek nou niet bepaald bejubeld en dat terwijl de oud-Feyenoorder bijna tachtig minuten op de bank zat in Amsterdam. "Dit is niet goed, we moeten iets veranderen", bracht Guidtti z'n gedachten toen hij op de bank zat onder woorden tegenover NOS. Toen hij binnen de lijnen kwam had hij maar een minuutje nodig om overtuigend de 3-1 binnen te schiten.

Na de goal van Guidetti maakte Iago Aspas zelfs nog 3-2. Bijna zat er een gigantische stunt in voor Celta de Vigo. Guidetti: "We probeerden er iets aan te veranderen. We hadden zelfs nog een goede kans op 3-3, maar we deden het niet."

Guidetti schroomde niet om in de ArenA zijn doelpunt groots te vieren, ook al was het maar de 3-1. "Ik schreeuwde Feyenoord, want het is de club die ik support", lichtte Guidetti toe. De Zweed kon wel bedenken waarom hij in Amsterdam niet zo vriendelijk werd begroet. "Ik denk dat ze slechte herinneringen aan mij hebben overgehouden omdat ik ze, altijd als ik tegen ze speelde, in de problemen bracht. Dat zal de reden wel zijn."

Ajax was de betere ploeg donderdag, vond ook Guidetti. "Bij ons zijn er veel wisselingen. Dat is al het hele seizoen zo in de Europa League: er worden acht of negen spelers uit de basis gehaald. Ik weet niet waarom. Iago Aspas is topscorer en speelde niet vandaag, natuurlijk is hij een speler die zou moeten spelen. En dat geldt voor vele anderen. Ik denk dat toen Iago en Daniel Wass erin kwamen er veel veranderde. We lieten ze nog even beven."

De oud-Feyenoorder had ook nog mooie woorden richting Tonny Vilhena, die deze week zijn moeder verloor. "Ik wil graag Tonny Vilhena sterkte wensen naar aanleiding van het tragische dat hij nu meemaakt. Ik hoop dat hij sterk blijft!"