Tsunami treft Salomonseilanden

Icoon RampAls gevolg van de zeebeving in de Stille Oceaan heeft een tsunami de Salomonseilanden getroffen. Bronnen melden dat golven van enkele meters hoogte diverse steden hebben geraakt. Ze zouden tot 200 meter diep landinwaarts gestroomd zijn.

In Australië worden grote evacuaties gemeld. De noordkust van Australië zou tussen nu en twee uur mogelijk geraakt kunnen worden door de tsunami.

Een woordvoerder van de politie op de Salomonseilanden meldt dat er informatie binnendruppelt over een tsunami die de kust heeft geraakt in de gebieden die dicht bij het epicentrum van de zeebeving lagen. Er is nog geen informatie beschikbaar over doden en gewonden maar men moet onthouden dat er weinig tot geen communicatie mogelijk is met de getroffen gebieden.

NHK meldt dat er tenminste tot nu toe al drie doden zijn gevallen op de Salomonseilanden. De Solomon Star meldt dat er flinke schade is aan de Gizo-kustlijn waar boten op de weg liggen. Twee dorpen schijnen volledig verwoest te zijn, ook worden er nog steeds trillingen gevoeld op de eilanden.