Besiktas en Napoli vermaken publiek met gelijkspel, Benfica verslaat Kiev

Besiktas en Napoli deelden dinsdagavond de punten tijdens een spannende wedstrijd. De Turken leken de drie punten te pakken, tot Marek Hamšík anders besloot. Al na ruim vijf minuten wist de thuisploeg te scoren. Vincent Aboubakar ging het duel aan met Souleymane Koulibaly, waarna de verdediger naar de grond ging, en de fysiek sterke aanvaller alleen richting het doel mocht gaan. De spits uit Kameroen plaatste de bal achter Pepe Reina, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege de eerdere overtreding.

De Turken bleven dreigend en de Italianen hadden de grootste moeite om de druk te weerstaan. Toch betekende dat niet dat de Napolitanen geen kansen kregen. Via counteraanvallen kwamen José Callejón en Lorenzo Insigne in de buurt van een goal. De paal voorkwam dat oud-PSV’er Atiba Hutchinson de score opende in de 30e minuut. De Canadese international maakte gebruik van een misverstand in de Napoli-verdediging, waarna de middenvelder uithaalde.

Ook in de tweede helft waren er mogelijkheden voor beide kanten om de score te openen. Met name Dries Mertens en opnieuw Callejón hadden Azzurri de voorsprong kunnen bezorgen. Nikola Maksimović trok Aboubakar naar beneden, waarna scheidsrechter Mark Clattenburg Besiktas een strafschop toekende. Quaresma pakte het cadeautje gretig uit voor Besiktas: 1-0.

Als door een adder gebeten, ging Napoli vervolgens opzoek naar de gelijkmaker, en die viel binnen vijf minuten na de Turkse goal. Met veel gevoel legde Dries Mertens een bal panklaar voor Hamšík, die het vervolgens keurig afrondde: 1-1. Daarmee was de puntendeling in Istanbul een feit.

Door het gelijkspel bij Besiktas en Napoli kon Benfica opschuiven naar de tweede plek in de groep. De Portugezen pakten net als twee weken geleden de drie punten tegen Dinamo Kiev, dit keer in eigen huis. Eduardo Salvio schoot in de laatste minuut van de eerste helft een penalty in het doel, wat de enige treffer van het duel bleek.