City neemt revanche op Barcelona met overtuigende zege, BMG-Celtic gelijk

Manchester City heeft zich hersteld na de vernederende 4-0 nederlaag tegen Barcelona. De Britse topclub won thuis met 3-1 van de Catalanen. In de beginfase van de wedstrijd tussen The Citizens en Blaugrana waren er wat onsportieve momenten. Eerst was het Raheem Sterling die een gele kaart kreeg nadat hij volgens de scheidsrechter een schwalbe maakte. Daarna kreeg Ivan Rakitić geel nadat hij İlkay Gündoğan had gehaakt.

De eerste twintig minuten waren dus wat onvriendelijk, al was het Barcelona dat daar het snelste afstand van nam door te blijven voetballen. In de 21e minuut werd een schot geblokt van Sergio Agüero, waarna de Catalanen het spel voortzetten richting de andere kant. Messi lanceerde Neymar, die het veld vervolgens overstak. Aangekomen bij de zestien gaf de Braziliaan de bal mee aan de Argentijn, die daarna uithaalde: 0-1.

André Gomes zorgde met fantastisch spel dat Neymar vervolgens een kans kreeg om City een nieuwe klap uit te delen. De Zuid-Amerikaanse ster wist de mooie actie niet te bekronen met een treffer. De thuisclub probeerde zich op te richten en kreeg iets meer grip op het duel. Een prachtige versnelling van Sterling, nadat deze was aangespeeld door Agüero, zorgde op slag van rust voor dreiging. De Engelsman zette vervolgens hard voor op Gündoğan, die wel raad wist met die kans: 1-1.

Kevin de Bruyne zorgde ervoor dat de City-fans vijf minuten na de thee een oerkreet lieten horen. De Belg mikte een vrije trap in het Barcelona-doel, een inzet waarbij Marc-André Ter Stegen er niet goed uitzag: 2-1. City kreeg vleugels en begon steeds beter te voetballen. Een aanval uit het boekje eindigde bij Agüero, die daarna Gündoğan in stelling bracht: 3-1. Het team van Pep Guardiola werkte hard om de drie punten over de streep te strekken, en kreeg loon naar werken.

De andere wedstrijd in groep C ging tussen Borussia Mönchengladbach en Celtic. Lars Stindl bracht de Duitse thuisclub na een half uur spelen op voorsprong, waarna Moussa Dembélé in de 76e minuut een penalty benutte: 1-1, tevens de eindstand van het duel.