Williams viert jubileum met naam F1-auto

Het Formule 1-team Williams zal volgend jaar breken met een traditie om het veertig jarig jubileum van het team te vieren. Het door Sir Frank Williams en Patrick Head in 1977 opgerichte team zal volgend jaar gaan rijden met de chassisnaam FW40.

De FW06 was in 1978 het eerste chassis dat door Williams Grand Prix Engineering in de Formule 1 ingezet werd. Daarna is het nummer bij iedere nieuwe auto eentje verhoogd tot de FW38 die dit seizoen gebruikt wordt. Volgend jaar zou de FW39 gebruikt moeten worden, maar vanwege het jubileum van de renstal uit Grove wordt dit nummer overgeslagen.

Vice-teambaas Claire Williams: "Veertig jaar geleden hebben Frank en Patrick een renstal opgericht die tot een van de meest iconische teams in de Formule 1 uit zou groeien Williams. Wij zijn enorm trots was wij hebben bereikt in onze lange en roemrijke geschiedenis."

"Wij hebben fantastische hoogtepunten beleefd met negen constructeurstitels en zeven coureurs die wij naar de wereldtitel begeleid hebben: Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill en Jacques Villeneuve. Wij hebben ook dieptepunten meegemaakt; de tragedies die bij de sport horen en zeges die uit onze handen wegglipten. Er is in de afgelopen veertig jaar veel veranderd in de sport, maar één ding blijft hetzelfde: onze passie voor gemotoriseerde sport."