'Magnussen krijgt aanbod van Haas voor 2017'

Formule 1-coureur Kevin Magnussen zou een aanbieding op zak hebben voor 2017. Volgens Motorsport heeft de 24-jarige Deen een aanbod gekregen van Haas, om Esteban Gutierrez te vervangen als men niet verder wil met de Mexicaan.

Magnussen zou een aanbod voor twee jaar hebben gekregen, waarbij hij geen cent aan sponsorgeld mee hoeft te nemen. Hij was een jaar geleden al in de race voor een plekje bij het dit jaar debuterende team van Gene Haas, maar verloor die strijd van Romain Grosjean. De Fransman is al verzekerd van een zitje voor volgend jaar, dus is er nog één plek over in het team.

Een mogelijk probleem voor Magnussen is dat Ferrari graag een rijder waar zij banden mee hebben bij Haas ziet rijden. Grosjean valt daar niet onder, maar Gutierrez wel en dus probeert men er in Maranello voor te zorgen dat hij bij Haas blijft. Volgens bronnen rond de Mexicaan is hij echter wel vrij om met andere teams te praten, iets wat hij op het moment dan ook aan het doen is. 

Magnussen kan overigens ook nog een aanbod krijgen van Renault, zijn huidige team. Zijn contract loopt daar af, maar hij staat nog hoog op het lijstje kandidaten om volgend jaar naast de van Force India overkomende Nico Hülkenberg plaats te nemen.