Dolberg debuteert in Deense selectie

Kasper Dolberg is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Denemarken. De negentienjarige spits brak dit seizoen door bij Ajax. Dolberg kwam dit seizoen achttien wedstrijden in het shirt van Ajax binnen de lijnen. In de Eredivisie was hij in tien wedstrijden vijf keer trefzeker. Onder andere in de wedstrijd tegen Feyenoord van vorige week zondag scoorde hij.

"Als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg", vertelde Åge Hareide, de bondscoach van Denemarken tegen BT. De 63-jarige trainer zag de jongeling vorige week de openingstreffer scoren voor Ajax in De Kuip (1-1).

Denemarken speelt op 11 november de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. De Denen staan na drie wedstrijden met drie punten vierde in Groep E. Op 15 november is Tsjechië de tegenstander in een oefenwedstrijd.

Dolberg's ploeggenoot Lasse Schöne en Feyenoord-speler en Eredivisie-topscorer Nicolai Jørgensen kregen ook een oproep. Verder maken ook oud-Ajacied Christian Eriksen en Viktor Fischer deel uit van de selectie.