FOK! Wat een weer: Bewolkt en wat lichte regen

Goeiemorgen! Als eerste dank voor jullie reacties op het weerbericht 'nieuwe'stijl'. We nemen jullie reacties zeker mee achter de schermen. De komende tijd zullen we nog wel even bezig zijn om het één en ander te ontwikkelen om het weerbericht tóch wat aantrekkelijker te maken.

Terug naar het actuele weer. Het was gisteren in een groot deel van het land heerlijk herfstweer. In het noorden hing echter wel wat meer bewolking. Elders was het na het optrekken van nevel en mist dus ideaal weer met veel zon en ruim 14 graden.

Vandaag ziet het weerbeeld er wat minder kleurrijk uit. Een zwakke storing trekt van noord naar zuid over het land. Vanochtend is er in het zuidoosten nog wat ruimte voor de zon, maar elders is het al bewolkt. In de middag passeert er dan een gebied met enige lichte regen- en motregen. Eigenlijk dus echt een druilerige episode van de dag. Aan het eind van de middag klaart het vanuit het noordwesten geleidelijk aan weer op. De temperatuur moet al iets inleveren en komt uit op ongeveer 12 a 13 graden. De wind draait daarbij naar noord-noordwest en kan aan de kust toenemen naar vrij krachtig. Elders staat er een matige wind.

Geleidelijk aan glijden we naar een wisselvalliger weerbeeld toe. De eerste dagen zijn de hoeveelheden nog niet zo groot. Serieuzere regen wordt pas tegen het einde van de week verwacht en dan zakt ook de temperatuur naar 10 graden. 

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 8:25
Zon onder: 18:24
Zonkracht: 2 / 1
 
 Qltel is onderweg naar Portugal. Deze prachtige foto maakte hij in Salamanca. (Foto: qltel)
Op dit moment is qltel onderweg naar Portugal. Hij maakte deze foto van een fraai kerkje in Salamanca. (foto:qltel)
 

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1570 Een stormvloed, de Allerheiligenvloed van 1570 richt op de Zeeuwse eilanden veel schade aan.
1876 Het Noordzeekanaal wordt officieel geopend door koning Willem III
1993 Het Verdrag van Maastricht treedt in werking.
2015 Op de Engelstalige Wikipedia, opgericht in 2001, verschijnt het vijf miljoenste artikel.
2015 De Belgische atleet Ronald Desruelles overlijdt.