Verstappen: "We zitten er niet ver achter"

Max Verstappen heeft zich gisteravond als derde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Mexico. De coureur van Red Bull Racing start vanavond achter de bolides van Mercedes, maar de verschillen met Lewis Hamilton en Nico Rosberg zijn niet groot.

"Pole positie zat er vandaag niet in", liet Verstappen na afloop van de kwalificatie weten. "Ik was het snelst in Q2, maar je moet realistisch zijn: de anderen stonden toen op zachte banden. Maar het voelde goed in de kwalificatie, ik heb het hele weekend al een goed gevoel met de auto. Het ging de hele tijd al beter en beter."

"We hebben ons goed verbeterd gedurende het weekend, zeker vandaag. Het was jammer dat we net die ene ronde niet voor elkaar kregen, want de tweede positie zou mogelijk zijn geweest", ging hij verder. "Maar we zitten er niet ver achter, en met de verschillende bandenstrategie biedt het veel mogelijkheden voor morgen. Ik ben erg benieuwd naar de race."

Daniel Ricciardo kwalificeerde zich als vierde op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Nico Hülkenberg van Force India completeerde de top vijf.