Zarco pakt GP Maleisië en wereldtitel Moto2

Johann Zarco heeft op het circuit van Sepang de perfecte dubbelslag in de Moto2 geslagen. De Fransman won de Grand Prix van Maleisië, maar belangrijker nog, verdedigde met succes zijn wereldtitel in de klasse onder de MotoGP - waarin hij volgend jaar uit zal komen.

De beste start, en vooral de beste eerste bocht, was voor Jonas Folger, wat de Duitser de leiding opleverde. Hij werd gevolgd door Franco Morbidelli en Zarco, maar het Maleisische thuispubliek keek vooral naar hun held Hafizh Syahrin: van een veertiende startplek schoof de erkend regenrijder in één ronde op naar de zevende plaats. Niet veel later had hij achter Xavier Simeon zelfs plek vijf in handen, terwijl Morbidelli, Zarco en Folger vooraan een flink gat geslagen hadden.

Halverwege de race reden de drie nog altijd gezamenlijk op kop, ver voor een groep met Lorenzo Baldassarri, Alex Marquez, Syahrin en Thomas Lüthi. Zoals wel vaker kwam Zarco aan het einde van de race steeds beter op gang en zes ronden voor de finish werd dat duidelijk: Morbidelli kon de aanval van de Fransman niet lang afslaan en zag Zarco langszij komen. Die reed in rap tempo ver weg en de zege leek vergeven. Achter Morbidelli en Folger lag Baldassarri eenzaam op de vierde plaats, maar om plek vijf werd door Syahrin, Lüthi en Marquez nog flink gevochten.

In de slotronden vochten Morbidelli en Folger een flink duel uit om de tweede plek, waarbij de Duitser de sterkere leek. Hij maakte echter een foutje in de voorlaatste ronde en dat gaf voor Morbidelli de doorslag: hij werd tweede, Folger derde. Zarco kwam op zijn achterwiel als winnaar over de streep en kon opnieuw de wereldtitel in de Moto2 vieren. Baldassarri werd vierde, voor Syahrin, Lüthi en Marquez. Alex Rins, naast Lüthi de enige overgebleven concurrent van Zarco, kwam niet verder dan de veertiende plek.