Cocu: "Guardado heeft moeite om in zijn ritme te komen"

Andres Guardado zit in een vormcrisis. De Mexicaan slaagt er dit seizoen niet in om indruk te maken en ook Phillip Cocu erkent dat hij het moeilijk heeft.

Guardado was vorig seizoen een bepalende factor bij PSV. De middenvelder stond er iedere wedstrijd en liet week in week uit zijn klasse zien. Dit seizoen is het echter een ander verhaal. De dertigjarige linkspoot kampt met een vormcrisis.

Cocu heeft daar een logische reden voor. "Hij heeft dit seizoen moeite om in zijn ritme te komen. Dat komt doordat hij zomerse toernooien heeft gespeeld en hij twee blessures heeft gehad", vertelde de trainer van PSV tegenover het Algemeen Dagblad.

Guardado is echter nog altijd basisspeler onder Cocu en tegen Sparta maakte hij een goede indruk op de oefenmeester. "Ik vond hem toen één van de zeldzame lichtpuntjes. Ik zag veel positieve dingen bij hem."

PSV verloor het duel met Sparta met 3-1, waardoor het werd uitgeschakeld in de KNVB Beker. Zaterdag weekend neemt de nummer vier van de Eredivisie het op tegen Vitesse.