Samenvattingen Eredivisie twee jaar langer te zien bij de NOS

De samenvattingen van de Eredivise zijn nog tot de zomer van 2019 bij de NOS te zien. De oorspronkelijke duur van het samenwerkingsverband tussen Eredivisie Media & Marketing, waar Fox Sports onderdeel van is, en de NOS was drie jaar, met een optie op nog eens twee jaar. Van deze optie wordt nu gebruik gemaakt, zo lieten beide partijen weten in een persbericht. 

"We gaan met de samenwerking met de NOS met veel plezier nog twee jaar verder. In 2019 kijken we weer verder", aldus een woordvoerder van de rechtenhouder. In maart 2014 sloten de NOS en Fox Sports een deal over de uitzendrechten van de samenvattingen van de Eredivisie. Zo kunnen beide partijen gebruikmaken van elkaars beeldarchief. 

Later in dat jaar moest de NOS zich verantwoorden voor de samenwerking met Fox Sports. Die samenwerking zou mogelijk de redactionele onafhankelijkheid raken en ervoor zorgen dat een commerciële partij bevoordeeld wordt. Daar vloeide een jaar later uit voort dat de NOS niet langer mocht worden doorverwijzen naar de aanvangstijden van de wedstrijden op de betaalzender. Ook de analytici van FOX Sports die bij Studio Voetbal aanschoven mochten niet meer van een naamtitels voorzien worden.