FOK! Wat een weer: Mist, wolkenvelden en wat zon

Goeiemorgen! Ook gisteren bleef het wolkendek op heel veel plaatsen gesloten. Later op de dag verschenen er wel een paar opklaringen in het noorden van het land. Hier en daar viel er een spatje motregen, maar veel was dat niet. Het was wel lekker zacht met maxima tussen de 13 en 15 graden.

Afgelopen nacht ontstond er hier en daar (dichte) mist. In dit jaargetijde lost dat niet zo heel snel meer op. Opklaringen boven het noorden trekken in de loop van de dag richting het zuiden. Daar houden we na de mist nog wel wat wolkenvelden over, maar uiteindelijk moet overal de zon er wel even doorheen komen. Dan ziet het weer er ineens een stuk vrolijker uit. Ook vandaag is het zacht met temperaturen die gemiddeld rond de 15 graden liggen.

Actief weer zit er ook de komende tijd niet in. En persoonlijk vind ik het maar een dooie boel. Herfst hoort echt herfst te zijn met alles erop en eraan. Een lekker stormpje erbij, regen- en onweersbuien etc. Maar ja, het zit er helaas niet in. Het blijft rustig en droog weer voorlopig.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 8:25
Zon onder: 18:24
Zonkracht: 2 / 1
 
 Dé storm van de laatste jaren in 2013 moest ik aan mijn neus voorbij laten gaan. (Foto: Stephan5)
Exact drie jaar geleden trof een zware storm ons land. Op Vlieland werd toen windkracht 11 gemeten. Er waren ook enkele slachtoffers. Weerliefhebber als ik ben, maakte ik dat niet mee. Ik zat nét op dat moment op Kos. En dit plaatje was het meest 'spectaculaire' op weergebied wat ik daar meemaakte. Tot op de dag van vandaag vind ik het nog zonde dat ik die storm gemist heb. (foto: Stephan5)
 

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1422 Karel VII van Frankrijk volgt zijn vader Karel VI op.
1923 Stichting van de republiek Turkije.
1944 De Poolse 1e Pantserdivisie bevrijdt Breda.
2006 Bij een vliegtuigcrash in Nigera komen 97 mensen om het leven.
2011 Jimmy Savile overlijdt. Na zijn dood werd en wordt hij ervan beschuldigd mogelijk honderden volwassen en kinderen, alsmede gehandicapten te hebben misbruikt.