VNL wil puntenpaspoort invoeren

Mensen met een dubbele nationaliteit moeten een paspoort krijgen dat ze bij te veel strafpunten kunnen kwijtraken - een 'puntenpaspoort' dus. Dit is een van de voorstellen die Voor Nederland doet in het verkiezingsprogramma dat morgen wordt gepresenteerd.

VNL, ontstaan toen Louis Bontes en Joram van Klaveren in 2013 braken met de PVV en inmiddels met Jan Roos aan het roer, gaat een 'superrechts' verkiezingsprogramma presenteren. Naast het puntenpaspoort, waarop immigranten 10 punten krijgen die ze verliezen bij het plegen van strafbare feiten en weg moeten als de teller weer op nul staat, pleit VNL er ook voor om nieuwe Nederlanders de eerste tien jaar iedere vorm van sociale zekerheid te ontzeggen.

Naast de typisch rechtse immigratiestandpunten kunnen we ook op economisch vlak een aantal rechtse plannen verwachten. Meest in het oog springend is een vlaktaks: een belastingstelsel met één schijf van 25%. Om die te bekostigen zouden wel de toeslagen grotendeels moeten vervallen. Verder stoppen we met ontwikkelingssamenwerking, geven we 6 miljard extra aan defensie en politie en gaan we 130 rijden op alle snelwegen.