Hudson Mohawke werkt mee aan Watch Dogs 2

Ubisoft kondigt vandaag de samenwerking met producer Hudson Mohawke aan om de originele soundtrack te componeren voor Watch Dogs 2.

Hudson produceert al muziek sinds zijn tienerjaren en werkt nu voor artiesten als Kanye West, Drake, John Legend, Travis Scott, Future, Lil Wayne, Young Thug, Pusha T, Tinashe, Frank Ocean en Björk. Qua stijl is de Watch Dogs 2 soundtrack kenmerkend voor de muziek van Hudson Mohawke. De muziek fuseert electronics met hip hop, maar met een knipoog naar Hudsons liefde voor Tomita, John Carpenter en Vangelis.

"Werken aan deze soundtrack was een spannende en verfrissende kans voor mij, vooral omdat ik ook gepassioneerd ben over de thema’s in de game", aldus Hudson Mohawke. "Toen Ubisoft mij benaderde voor een samenwerking om de sound van de game te ontwikkelen, wist ik dat ik een palet aan geluiden van een aantal sci-fi soundtracks wilde gebruiken in een combinatie met mijn eigen stijl. Het is een leerzame ervaring geweest, en op sommige punten ook erg uitdagend, maar vooral erg belonend op het gebied van mijn eigen creativiteit. Dit biedt mij de kans om een nieuw publiek te bereiken met mijn muziek zonder het te bestempelen als een specifiek genre."

De eerste track, 'Shanghaied' genaamd, is hier te streamen:
Spotify
Apple Music
Bleep
Google Play

De officiële soundtrack van Watch Dogs 2 verschijnt wereldwijd op 11 november. De game is wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One op 15 november en voor pc op 29 november.

Watch Dogs 2