Hoofdrol Henriëtte Tol in stuk over Pinkpop

Acteurs Henriëtte Tol, Paul Hoes, Suzan Seegers en Michel Sluysmans spelen de de hoofdrollen in de muzikale theatervoorstelling Pinkpop die vanaf april door het hele land te zien is. Dat heeft Toneelgroep Maastricht, die het stuk maakt, maandag bekendgemaakt.

Zij staan op het podium naast de Limburgse band Rowwen Hèze. De formatie van zanger Jack Poels schrijft ook de muziek voor het stuk en brengt begin april, ten tijde van de première van de voorstelling, een nieuwe cd uit. Voor de Limburgse groep heeft het festival Pinkpop speciale betekenis: hun optreden in Landgraaf markeerde in 1992 de landelijke doorbraak van de formatie.

De voorstelling Pinkpop is een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het gelijknamige popfestival. De Limburgers Wiel en Lies leerden elkaar eind jaren zestig kennen tijdens Pinkpop en sloegen sindsdien geen editie over. Maar nu slaat de ouderdom toe en raakt Wiel langzaam zijn geheugen kwijt. Door hem verhalen te vertellen over Pinkpop probeert Lies zijn herinneringen en hun liefde levend te houden. De rollen van Wiel en Lies in het heden worden gespeeld door Henriëtte Tol en Paul Hoes; Seegers en Sluysmans spelen het koppel in hun jonge jaren.

De theatervoorstelling Pinkpop beleeft op 8 april de landelijke première in theater De Maaspoort in Venlo. Daarna volgt een landelijke tournee tot en met juni 2017.

Hoofdrol Henriëtte Tol in stuk over Pinkpop
Hoofdrol Henriëtte Tol in stuk over Pinkpop (Foto: BuzzE)