Wesley Sneijder schrijft sinterklaasboek

Wesley Sneijder is een van de drie bekende Nederlanders die dit jaar een sinterklaasboek hebben geschreven. Zijn boek heet De strijd om de Scoorsteen. De illustraties zijn gemaakt door de Fransman Benjamin Chaud, bekend van zijn prentenboek Wat me nu toch gebeurde op weg naar school.

Wesley is de eerste voetballer en sporter die een sinterklaasboek op zijn naam zet. "Ik heb schrijven altijd leuk gevonden", laat Wesley Sneijder weten. "Als kleine jongen had ik twee passies: voetballen én schrijven. Ik vond het op school ook nooit erg om opstellen en verslagen te maken."

Carry Slee, Kim van Kooten, Paul van Loon, Herman van Veen, Paul de Leeuw, Susan Smit, Youp van 't Hek, Martine Bijl, Carice van Houten, Ivo Niehe, Najib Amhali, prinses Laurentien, Johnny de Mol, Winston Gerschtanowitz en Halina Reijn gingen Wesley voor. Wesley: "De lat ligt hoog, maar ik ben heel vereerd dat ze mij hiervoor gevraagd hebben. Voor kinderen schrijven is het mooiste dat er is. Ik heb de kans gekregen om mijn fantasie de vrije loop te laten gaan en ik hoop dat als de kinderen dit boek lezen hun fantasie geprikkeld wordt."

De sinterklaasboeken zijn vanaf 16 november verkrijgbaar. Binnenkort wordt bekendgemaakt wie de tweede en derde schrijvers zijn.

Wesley Sneijder schrijft sinterklaasboek
Wesley Sneijder schrijft sinterklaasboek (Foto: BuzzE)