Kuijt: "Wij hadden in mijn ogen zeker recht op meer"

Dankzij een treffer van Dirk Kuijt hield Feyenoord een punt over aan het duel met Ajax (1-1), maar de aanvoerder van de Rotterdammers was niet tevreden met het resultaat.

"Wij zijn Feyenoord en willen gewoon winnen", vertelde Kuijt tegen FOX Sports. "Aan de ene kant is het knap na zo'n klap (doelpunt van Kasper Dolberg, 0-1 red.) na onze goede eerste helft. We vergaten gewoon meerdere malen te scoren voor rust. We hadden Ajax precies waar we ze wilden hebben. Het publiek stond er goed achter en wij maakten op een goede manier gebruik van de emotie in het stadion."

"Normaal krijgt je in dit soort topwedstrijden maar één of twee kansen, maar wij hebben er wel vier of vijf gekregen. Dan is het ook een kwaliteit om ze in zo'n wedstrijd te benutten. Natuurlijk zijn we blij dat we nog terugkomen na de achterstand, maar wij hadden in mijn ogen zeker recht op meer."

Kuijt kreeg donderdagavond tegen Zorya Luhansk rust, maar tegen Ajax zorgde hij vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker. "Het is voor mij altijd moeilijk om niet te spelen, maar het was een keuze van de trainer. Misschien had ik nu in de laatste minuten wel wat extra energie om die goal te maken. Ik heb vandaag alles in de wedstrijd gelegd en dat de bal dan binnenvliegt is geweldig. Ik ging er vol voor en was eigenlijk iets te laat bij de bal, maar ik kom er toch nog bij en schiet binnen."