Horner: "Gasly kan ook bij een ander team worden gestald"

Voor GP2-coureur Pierre Gasly kwam gisteren het slechte nieuws naar buiten dat niet hij, maar Daniil Kvyat volgend jaar zal uitkomen als teamgenoot van Carlos Sainz bij Toro Rosso. Met dit nieuws leek een Formule 1-zitje bijna uitgesloten voor komend seizoen.

Toch hoeft de Fransman volgens Red Bull-teambaas Christian Horner niet alle hoop te laten varen. Horner heeft gisteren namelijk laten weten dat Gasly eventueel bij een ander team gestald kan worden: "Op dit moment vinden wij Daniil Kvyat een meer geschikte coureur voor Toro Rosso dan Pierre Gasly. Dit betekent overigens niet dat we Pierre niet in de Formule 1 gaan zien. Het is natuurlijk altijd een optie om hem te laten gaan en bij een ander team te laten racen."

Gasly staat momenteel tweede in het GP2-kampioenschap op een schamele zeven punten achterstand van zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi. Het laatste raceweekend in Abu Dhabi in november zal beslissend zijn voor wie de titel van McLaren-testcoureur Stoffel Vandoorne overneemt. Het winnen van de titel heeft als gevolg dat de coureur komend seizoen niet meer mag uitkomen in de juniorklasse.