Kvyat ook in 2017 bij Toro Rosso

Ook in 2017 zal Daniil Kvyat voor Toro Rosso uitkomen, zo is vandaag bekend gemaakt. Met het al bestaande contract van Carlos Sainz betekent dit nieuws dat de deur voor GP2 kampioenschapskandidaat Pierre Gasly om komend seizoen door te stromen naar de Formule 1 gesloten is. Kvyat heeft een éénjarig contract gekregen bij het Red Bull zusterteam.

Voor Kvyat was 2016 een teleurstellend jaar. Na zijn promotie naar Red Bull in 2015 boekte de Rus wisselvallige resultaten en een promotie van Max Verstappen eerder dit jaar betekende een degredatie terug naar Toro Rosso. Ook in het opleidingsteam kon de Rus moeilijk meekomen en al snel kwamen de geruchten op gang dat Gasly volgend jaar zijn zitje zou overnemen.

"Ik wil Red Bull, Dr. Marko en het hele team bedanken voor de steun en het vertrouwen die ik ontvangen heb sinds mijn terugkeer bij Scuderia Toro Rosso eerder dit jaar," zei Kvyat over het nieuws. "Ik ben erg blij dat ik kan blijven bij een team dat als een thuis voelt voor me. Ik kijk ernaar uit om de samenwerking in 2017 voort te zetten en leg de lat hoog. Ik geef altijd alles, tweehonderd procent, en ga alles geven. Ik ben hier heel blij mee."

Volgens teambaas Franz Tost was continuïteit een belangrijke reden om de huidige line-up te behouden. In 2017 komen er grote veranderingen en stabiliteit is volgens de Oostenrijker een belangrijke factor om sterk te kunnen zijn. "Er komen zoveel nieuwe aspecten in de Formule 1 en specifiek bij ons team, zoals de nieuwe motorenleverancier, dat dezelfde line-up een broodnodig portie stabiliteit en een uitgangspunt vormt. In de afgelopen races is duidelijk geworden dat Daniil terug in topvorm is. Ik heb altijd tegen hem gezegd dat hij een langer verblijf bij ons in eigen hand had en hij heeft met goede prestaties zijn stoeltje voor 2017 bij ons zelf veiliggesteld. We hebben voor komend jaar een zeer sterk en getalenteerd rijdersduo, waarmee we competitief verwachten te zijn."

Gasly kan volgende maand in Abu Dhabi de GP2-titel pakken. Mocht hij de strijd met zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi winnen, is het uitgesloten dat hij ook volgend jaar in de GP2 mag uitkomen. Zijn rol bij Red Bull lijkt dan ook zwaar op de tocht te staan.