FOK! Wat een weer: Eerst mist, daarna zon

Goeiedag! Het is momenteel heel rustig weer in ons land. We hebben een variabel beeld van wolkenvelden, mistbanken en geregeld zon. Op de Wadden vielen nog enkele buien waarbij er op Ameland zowaar nog meer dan 10 millimeter viel. In de rest van het land bleef het droog.

Ook vandaag zou er nog een enkele bui over de Waddeneilanden kunnen trekken. Verder zijn er plaatsen in het land die met (dichte) mist beginnen. De mist kan het wat langer volhouden dan gisteren. Ook zullen er zeker regio's zijn waar er geen mist is en daar schijnt de zon dan. Vanmiddag breekt op meer locaties de zon door, maar toch kan de mist hier en daar tot diep in de middag blijven hangen. Overigens blijven er in het noorden wel wat wolkenvelden hangen. Er staat maar heel weinig wind en de temperatuur ligt tussen de 8 graden in de mist tot 12 in gebieden met zon. 

Morgen en dinsdag zijn meest bewolkt met af en toe regen. Daarna is het weer overwegend droog, maar neemt de kans op mist in de nacht weer toe. De temperaturen liggen tussen de 11 en 14 graden.

Fijne zondag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 8:02
Zon onder: 18:50
Zonkracht: 2 / 1
 

Haarlem in het donker (Foto: Stephan5)
Haarlem in het donker. (foto:Stephan5)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1862 Troonsafstand van koning Otto I van Griekenland.
1956 In Boedapest breekt de Hongaarse Opstand uit.
2004 Tijdens een aardbeving ontspoort er voor het eerst een Shinkansentrein.
2007 Umbro wordt voor 408 miljoen Euro overgenomen door Nike.
2011 Havenzanger Henk Pleket overlijdt.