FOK! Wat een weer: Mistbanken

Goedemorgen! Gisteren was het vrij rustig weer. Op sommige plekken bleven de mist en nevel nog lang hangen en pas in de loop van de dag wist de zon daar een gaatje in te vinden. In andere regio's brak de zon 's middags nog even verrassend goed door, zoals bij mij. In het noorden en oosten ging het in de middag regenen. In het westen viel er nog een enkel buitje. Kortom, we hadden gisteren van alles wat.

Afgelopen nacht is er opnieuw mist ontstaan en ook vandaag duurt het wel even voordat die is opgetrokken. Dan houden we een overwegend bewolkt weertype over. Alleen op de Wadden is er nog een enkele bui mogelijk, maar elders blijft het overwegend droog. De temperaturen liggen hierbij overal rond de 11 graden. Veel wind staat er niet en wat er aan wind is komt uit een noordoostelijke richting.

Ook morgen starten we met enkele mistbanken. De rest van de dag schijnt de zon geregeld en is het droog. Aan de temperaturen verandert niet veel. Ook de wind ligt aan de ketting met hooguit een zwak oostelijk briesje.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 8:02
Zon onder: 18:50
Zonkracht: 2 / 1
 

Zonnig weertje (Foto: Stephan5)
Terwijl de visite aan een drankje zat, maakte ik even een foto van een goed doorbrekende zon. (foto:Stephan5)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1934 De beruchte bankrover Charles Arthur 'Pretty Boy' Floyd wordt neergeschoten door FBI-agenten in East Liverpool.
1964 Jean-Paul Sartre krijgt de Nobelprijs voor literatuur aangeboden, maar hij weigert die.
1990 In Rwanda zijn de rebellen die in opstand zijn gekomen tegen de regering bereid tot een wapenstilstand.
2009 Het besturingssysteem Windows 7 van Microsoft komt uit.
2015 De Nederlandse politicus Willem Aantjes overlijdt.