EL: Uitslag AZ - Maccabi Tel Aviv

AZ heeft zich in de Europa League een zeer slechte dienst bewezen door in eigen huis met 1-2 te verliezen van Maccabi Tel Aviv. Hierdoor staan de Alkmaarders na drie duels nog maar op één punt en zal overwinteren lastig worden.

In de beginfase van het duel waren Derrick Luckassen en Iliass Bel Hassani dichtbij een treffer, maar deze viel halverwege de eerste helft aan de andere kant toen Ezequiel Scarione op aangeven van oud-AZ'er Haris Medunjanin scoorde. De thuisploeg kon daarna lang niet voor gevaar zorgen en had geluk dat Vidar Örn Kjartansson niet de 0-2 aantekende. In plaats daarvan scoorde Robert Mühren twintig minuten voor tijd de gelijkmaker. Dit gaf de ploeg van John van den Brom de moed om te gaan voor de zege, maar in plaats daarvan benutte Eyal Golasa de mogelijkheid die hij kreeg.

Zenit Sint-Petersburg maakte tegen Dundalk geen fout, waardoor de Russen in Groep D met negen punten uit drie duels leiden. Dundalk staat tweede met vier punten, gevolgd door Maccabi dat op drie punten staat. AZ staat met een schamel puntje laatste.