Student geeft oude fietsen een beurt in bed

"Op een oude fiets moet je het leren", luidt een bekend gezegde. Student Bram Mulder uit Tilburg is er zo gelukkig mee, dat hij niets liever doet dan de oudjes een flinke beurt geven. Hij is het bedrijfje Beard and Bikes gestart, en knapt op zijn studentenkamertje 'vintage' fietsen op.

Hipster Bram knapte zijn eerste fiets op als cadeau voor zijn vriendin, meldt Omroep Brabant. De noeste arbeid smaakte naar meer: "Ik dacht, ik wil er zelf eigenlijk ook eentje. Ik ben op Marktplaats en in kringloopwinkels gaan zoeken naar oude racefietsen."

Inmiddels heeft de student zijn kamertje van 25 vierkante meter aardig volgestouwd met oude tweewielers. Bij gebrek aan werkbank, gebruikt Mulder zijn bed als werkplek. Vriendinlief is echter niet blij dat er regelmatig een oude fiets in Brams bed ligt. "Het wordt een beetje krap. Ik ben op zoek naar een grotere ruimte waar ik mijn ding kan doen. Een kleine loods zou perfect zijn," meldt Mulder.

In de toekomst wil Mulder de hele Tilburgse studentenpopulatie voorzien van een betaalbare fiets. Zijn vraagprijs ligt dan ook tussen de 250 en 300 euro per fiets. "Mijn doel is dat iedereen in Tilburg straks op mijn vrolijke bikes rijdt. Want tja, op een oude fiets moet je het leren hè."