CL: Uitslag Bayern München - PSV

PSV moet nog even wachten op de eerste overwinning in de Champions League.In de Allianz Arena was Bayern München, met een sterk spelende Robben, heer en meester; 4-1.

Philip Cocu kon in het duel tegen Bayern München beschikken over sterkhouder Andrès Guardado. De Mexicaan was lange tijd een vraagteken van een blessure, maar uiteindelijk bleek de middenvelder toch fit genoeg om in de basis te starten. Ook Arjen Robben komt terug van een blessure maar ook de Nederlandse dribbelaar mocht vanaf de aftrap meedoen tegen zijn oude werkgever. Zowel PSV als Bayern München kende niet de beste generale in de aanloop naar de kraker, al bleek het al gauw dat het een zware dobber zou gaan worden voor de Eindhovense bezoekers.

Bayern was heer en meester in de eigen Allianz Arena. Het had veel balbezit en had in de openingsfase al enkele goede kansen. PSV liet zich ver terugzakken om de ruimtes klein te maken voor de Eindhovenaren, maar tevergeefs. PSV stond bij een hoekschop niet goed op te letten waardoor Arjen Robben de bal snel bij de eerste paal gaf op Thomas Müller. Jeroen Zoet had de eerste inzet nog, maar de rebound was de doelman te machtig; 1-0.

Bayern bleef aanzetten waardoor na twintig minuten de tweede treffer van de thuisploeg al kon worden bijgeschreven. Vanaf de linkerkant werd de tweede paal gezocht waar talent Joshua Kimmich de bal achter Zoet kon koppen; 2-0. Het leek daarom een walk-over te gaan worden, want Bayern bleef er lustig op los combineren. Jeroen Zoet moest flink aan de bak en bespaarde PSV een afstraffing. In het slot van eerste helft zette de ploeg van Cocu aan en kreeg het een goede kans via Gastón Pereiro. De Uruguayaan werd echter teruggefloten voor buitenspel, maar luttele minuten later kreeg PSV alsnog de aansluitingstreffer. Luciano Narsingh werd op snelheid weggestuurd waarna de rappe aanvaller de bal hard in de verre hoek schoot; 2-1.

PSV begon sterk aan de tweede helft. Kort na rust had het twee goede kansen op de gelijkmaker via Pereiro en Luuk de Jong. Beide Eindhovenaren zagen hun inzet echter gestopt worden door Manuel Neuer. Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg PSV toch de onvermijdelijke tegentreffer. Robben ging op karakteristieke wijze naar binnen en schoot op doel. Zoet kon de eerste inzet nog keren, maar Robert Lewandowski stond op de goede plek om de rebound binnen te werken; 3-1.

Bayern was voetballend veel beter maar wist de score niet uit te bouwen. Cocu bracht Isimat-Mirin nog binnen de lijnen voor Guardado waardoor de verdediging van PSV beter stond. Bayern ging daarom op zoek naar de nekslag. De sterk spelende Thiago kreeg diep op de helft van PSV de bal die via de lucht Robben wist te bereiken in de diepte. Zoet kwam te laat uit zijn doel waardoor de aanvoerder van Oranje de bal achter de sluitpost kopte; 4-1. Robben joog ingetogen zijn oude club en werd vervolgens onder luid applaus gewisseld. PSV weerde zich kranig, maar het Bayern München van Robben was simpelweg een maatje te groot.

Robben viert feest met Lewandowski. (PRO SHOTS/Joep Leenen)