Geschorste Kyrgios kiest basketbal boven Rotterdam

De Nederlandse tennisliefhebbers zullen komend voorjaar Nick Kyrgios niet in actie gaan zien tijdens het World Tennis Tournament in Rotterdam. De primadonna van het tennis verkiest meespelen in de celebrity All Star-game van de Amerikaanse basketbalcompetitie boven het zwoegen in Ahoy.

Omdat Kyrgios basketballiefhebber is en graag in het All Star-weekend in de Verenigde Staten vertoeft wilde hij onder het contract met Richard Krajicek af. De toernooidirecteur zegde uiteindelijk toe nadat de Australische tennisser geschorst werd vanwege zijn ongeïnspireerd spelen en wangedrag in Shanghai.

Krajicek: "Je ziet wat er kan gebeuren als hij moe is en weinig zin heeft, zoals in China. Dat willen we het publiek niet aandoen. Daarop besloten we dinsdag om zijn contract te ontbinden. We willen een op en top tennisprof op de baan zien. Kyrgios verkiest zijn passie boven zijn professie."

De Nederlander had hem desondanks graag vastgelegd. "Hij is misschien daarom wel heel erg goed. Als hij iedere week gefocust is op tennis, is hij misschien na een half jaar mentaal opgebrand. Hij heeft een uitlaatklep nodig. Ik heb ook geen slecht gevoel over Kyrgios. Met een open vizier ga ik hem voor 2018 weer te benaderen. Al sturen we hem dan wel een agenda mee zodat hij kan zien wanneer de All Star Game is en het ABN Amro-toernooi."

Volgend jaar is ook Roger Federer niet te bewonderen in Rotterdam. In zijn plaats kiest Krajicek voor onder meer Rafael Nadal, Dominic Thiem en Stan Wawrinka. Hiermee wordt gezorgd voor een breed veld met toppers.

Kyrgios zal zich laten behandelen door een sportpsycholoog, zo heeft de Australische tennisbond laten weten. Op deze manier kan zijn schorsing van acht weken teruggebracht worden tot drie weken. Dit betekent dat hij vanaf 7 november weer kan spelen.