Arantxa Rus wint tweede toernooi op rij, Burger heeft last van 'finalesyndroom'

Arantxa Rus heeft het ITF-25k toernooi van Equeurdreville (Frankijk) op haar naam geschreven. De tennisster uit Monster versloeg in de finale de Oekraïnse Maryna Zanevska. Cindy Burger had minder succes in de eindstrijd van het toernooi in het Italiaanse Santa Margherita di Pula (ITF-25k).

Rus was in haar finale oppermachtig. Ze won de finale met 6-1 en 6-2. Voor Rus is het haar tweede toernooizege op een rij. Ze won vorige week nog een ITF-toernooi in Thailand en is momenteel de nummer 203 van de wereld. Door deze finaleplek zal ze nog zo'n twntig plekken stijgen en lijkt ze in ieder geval zeker van deelname aan de kwalificaties van de Australian Open. 

Bij Burger lijkt een heus finalesyndroom te onstaan. De Volendamse stond dit jaar in vier finales en verloor ze allemaal. In de laatste zes finales trok ze bovendien telkens aan het kortste eind. Vandaag ging ze onderuit tegen de Kroatische Tereza Mrdeza. Het werd 6-3 en 6-4. Burger is de nummer 138 van de wereldranglijst. Aankomende week speelt Burger evenals Arantxa Rus een groot ITF-toernooi in Sharm El Sheikh. Het toernooi heeft een prijzenpot van 100.000$. 

Er was nog een Nederlander die een finale speelde. Niels Lootsma stond in de finale van een futuretoernooi in Tsjechië. De 22-jarige tennisser verloor in Jablonec de finale van Petr Minchev. De Tsjech won met 3-6, 7-6(4) en 6-4. Lootsma staat 760e op de wereldranglijst.