sc Cambuur ontslaat trainer Maas

Na tien speelronden in de Jupiler League is de eerste trainer ontslagen: Rob Maas is niet langer eindverantwoordelijk voor de selectie van sc Cambuur Leeuwarden. Het ontslag volgt op de nederlaag van de Friezen bij FC Den Bosch, waar de ploeg met 3-1 onderuit ging.

sc Cambuur Leeuwarden staat na tien gespeelde duels op de veertiende plaats in de Jupiler League. Onder het bewind van Maas wist de ploeg slechts drie keer te winnen. Ype Smit, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Friese club, lichtte op de website van de club het besluit toe: "Na tien wedstrijden staan we met slechts elf punten op een voorlopige veertiende plek. Daarbij gingen vijf van de zes uitwedstrijden verloren en hebben we dus al negentien verliespunten. Dat mag je zonder overdrijven een zeer teleurstellende start noemen. Als rvc en directie hebben we er na meerdere evaluaties geen vertrouwen meer in dat Rob Maas dit proces gaat keren."

Maas werd in de zomerstop aangetrokken. Hij verving Marcel Keizer, die op zijn beurt aan de slag ging bij Jong Ajax. Vorig seizoen was de trainer verantwoordelijk voor het eerste van Vitesse, maar ook daar was hij niet erg succesvol. Het bestuur van de Arnhemmers nam het de trainer kwalijk, dat plaatsing voor de play-offs van de Europa League niet werd afgedwongen, waardoor hij ook daar moest vertrekken.

Assistent-trainers Arne Slot en Sipke Hulshoff nemen de taken van Maas voorlopig over.