Aoyama vervangt Pedrosa in Grand Prix Japan

Dani Pedrosa zal dit weekeinde tijdens de Grand Prix van Japan in de MotoGP vervangen worden door thuisrijder Hiroshi Aoyama. De Japanner is de reservecoureur van Honda en zal vanaf de trainingen van zaterdagochtend in actie gaan komen op het circuit van Motegi.

Pedrosa ging vrijdag in de training hard onderuit en brak daarbij zijn rechtersleutelbeen. De vorige keer dat dat gebeurde, in Assen in 2011, werd Aoyama ook opgeroepen als vervanger. Ook vorig jaar kwam de 34-jarige Japanner drie keer in actie om Pedrosa te vervangen, die destijds last had van zijn arm. "Dit is natuurlijk niet de beste manier om in een raceweekeinde te stappen, maar ik ga mijn best doen om een goed resultaat neer te zetten voor Honda en natuurlijk mijn vrienden en fans", liet Aoyama weten.

De Japanner was van 2004 tot en met 2009 een echte topper in de 250cc-klasse, de voorloper van de huidige Moto2. In 2009 pakte hij daarin de wereldtitel, waarna de overstap naar de MotoGP volgde. Dat ging niet al te best, hij reed er vooral achterin rond en kon zo nu en dan wat punten pakken.