Pedrosa breekt sleutelbeen tijdens training MotoGP Japan

Motorcoureur Dani Pedrosa heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan in de MotoGP zijn sleutelbeen gebroken. De Spanjaard maakte een foutje en werd vervolgens hard van zijn Honda geworpen. Bij de landing ging het fout.

In 2010, 2011 en 2013 brak Pedrosa ook al een sleutelbeen. Twee keer ging het om links, dit keer is het net als vijf jaar geleden zijn rechtersleutelbeen. Volgens de arts van de MotoGP, Xavier Mir, is dit wel de minst ernstige van de breuken die Pedrosa tot nu toe gehad heeft. Een operatie lijkt echter wel nodig, waarschijnlijk zal de Spanjaard nog dit weekeinde terugkeren naar Barcelona om onder het mes te gaan. 

Dat hij de Japanse Grand Prix moet missen mag duidelijk zijn en dat is een aderlating voor Pedrosa. Hij heeft in de MotoGP inmiddels negen races gereden op het circuit en eindigde maar liefst zes keer op het podium, inclusief zijn derde zege vorig jaar. De val had niet op een slechter moment kunnen komen voor de nummer vier in het WK, want na Japan volgen achter elkaar de races in Australië en Maleisië, zonder vrij weekeinde tussen de grand prix'.