Noord-Iers parlementslid wil Mafia 3 verbannen

Jeffrey Donaldson, Noord-Iers lid van het parlement van het Verenigd Koninkrijk, heeft zich negatief uitgelaten over Mafia 3 en wil de game uit de schappen halen. Niet om het racisme, niet om de sociale segregatie, zelfs niet om het geweld. Maar om de connectie met het Iers Republikeins Leger (IRA).

Mafia 3 heeft een missie genaamd 'The IRA Don't Ask', waarin hoofdpersoon Lincoln Clay de opdracht krijgt om enkele auto's te stelen. Niets aan de hand zou je zeggen, ware het niet dat de missie gedaan moet worden voor een karakter genaamd Thomas Burke, die banden heeft met de IRA. Na afloop van de missie vertelt hij je dat 'de broeders in Belfast het waarderen'. Er wordt verder geïmpliceerd dat de auto's gebruikt worden voor bomaanslagen in de Noord-Ierse hoofdstad.

Donaldson vindt het te ver gaan en is erg bezorgd over wat voor invloed dit zou hebben op 'beïnvloedbare' personen. "De IRA was een terroristische organisatie die vele onschuldige burgers vermoord hebben in Noord-Ierland en andere delen van het Verenigd Koninkrijk. Voor sommigen is de game slechts fictie, maar het kan ook gezien worden als het bagatelliseren van het lijden van onschuldige slachtoffers."

Donaldson heeft de makers van de game uitgenodigd om enkele slachtoffers van de daden van de IRA te ontmoeten, en op basis daarvan te bepalen of de content gepast is. "Ik hoop dat wij hen kunnen overtuigen om de game terug te trekken."

Noord-Iers parlementslid wil Mafia 3 verbannen
Noord-Iers parlementslid wil Mafia 3 verbannen