Feyenoord vergroot eigen vermogen; minder nettowinst

Net als PSV en Ajax, maakte ook Feyenoord de jaarcijfers bekend van afgelopen seizoen. De Rotterdammers hebben een nettowinst geboekt van 5,8 miljoen euro. Middels een officiële bericht geeft de bespeler van De Kuip aan dat het eigen vermogen is vergroot, en dat de omzet slechts licht gedaald is. Deze ging terug van 61,8 naar 60,6 miljoen euro.

De goede prestaties van Feyenoord in de beker zorgden voor een extra inkomsten bron. Echter, de uitschakeling in de voorrondes van de Europa League betekende een gemis, waardoor de omzet daalde. Gedurende laatste vier jaar werd er in Rotterdam een nettowinst geboekt. Door het uitblijven van grote transfers ligt deze nu lager dan in de voorgaande jaren. Toen werden kroonjuwelen verkocht voor aanzienlijke bedragen.

PSV behaalde mede door het bereiken van de achtste finale van de Champions League een omzet van 95 miljoen euro. Omdat ook de kosten stegen vanwege het versterken van de spelersgroep en het uitkeren van meer premies bleef de nettowinst steken op 4,3 miljoen euro.

Ajax liet al eerder weten dat de omzet gedaald was naar 93,4 miljoen euro en dat er een operationele winst van 0,7 miljoen euro lag. Na belastingen was dit een verlies van 0,7 miljoen euro.